HMI/SCADA er et velkendt koncept inden for automatisering og industriel produktion. Løsningen kom på markedet i 1960’erne og er en del af den industrielle digitalisering, kendt som Industrial Internet of Things (IIoT). Novotek har siden vores opstart i 1986 været leverandør af HMI/SCADA-løsninger.

HMI/SCADA er en automatiseringsløsning til overvågning, kontrol og styring. Operatører i produktionsvirksomheder er afhængige af et godt overblik over maskiner og udstyr. Systemet giver operatører mulighed for at overvåge, kontrollere og visualisere alle aspekter af operationer. På et øjeblik ved operatørerne, hvad der er vigtige og passende foranstaltninger til at øge effektiviteten og reducere omkostningerne.

Hvordan benyttes HMI/SCADA?

SCADA (Supervisory Control And Data Acquisition) er en betegnelse for systemer, der indsamler data, kontrollerer og overvåger. SCADA bruges ofte til at overvåge store områder, såsom hele faciliteter. HMI (Human Machine Interface) er en del af SCADA-løsningen og betegnelsen for brugergrænsefladen mellem maskine og menneske. I praksis involverer dette en skærm, der gør det muligt for operatøren at overvåge og styre maskiner og systemer.

Tilsammen er HMI/SCADA en software-baseret kontrolsystemarkitektur. Løsningen giver operatører en grafisk brugergrænseflade, hvor netværksdata kan bruges til at overvåge ydeevne, ændre indstillinger og udstede proceskommandoer.

Data indsamles fra RTU’er, PLC’er og andre styreenheder såsom flowmålere og temperaturregulatorer. Dette giver operatøren mulighed for at se, hvad der sker i realtid, samt opdage tendenser og alarmer. Disse dataoplysninger kan bruges i beslutninger om indstillinger og kontroljusteringer for at optimere produktionen.

Systemet kan integreres med andre løsninger, f.eks. en “Data Historian” til historisk trend og analyse.

En løsning til alle brancher

HMI/SCADA er en automatiseringsløsning, der passer til alle typer industrier og produktionsvirksomheder. Vi har leveret HMI/SCADA-løsninger i 35 år: Hver dag overvåger og kontrollerer vores løsninger tusindvis af produkter og faciliteter.

Automatisering og digitalisering har givet store muligheder for industrien i de seneste årtier. Men udviklingen stopper ikke her. I samarbejde med GE Digital leverer vi den næste generation af HMI: Endnu mere fleksibel, mobil og innovativ. Læs mere om High Performance HMI.

Novotek er leverandør af flere HMI/SCADA-løsninger fra GE Digital, en verdensførende spiller inden for systemer tilpasset automatisering og digitalisering. Læs mere om GE Digitals HMI/SCADA-systemer.

Vi leverer løsninger tilpasset forskellige typer produktionsvirksomheder. Se alle vores HMI/SCADA-løsninger herunder.

Vores HMI/SCADA-løsninger
iFIX

Den mest komplette HMI/SCADA-løsning på markedet

Læs mere
Proficy Batch Execution

Funktionel automationsløsning specielt udviklet til batchproduktion.

Læs mere
Proficy Operations Hub

Brug Proficy Operations Hub for en bedre visualisering.

Læs mere
Novotek Report Plus

Få præcise rapporter i realtid med dette Proficy iFIX-rapporteringsværktøj

Læs mere
High Performance HMI

HMI i en moderne grænseflade – specielt udviklet til operatører.

Læs mere