OPC, Open Platform Communications, er en sikker kommunikationsplatform til udveksling af data inden for industri og automatisering. Platformen gør det muligt at tilslutte, styre, overvåge og styre forskellige automatiseringsenheder via en enkelt kilde. Løsningen er platformuafhængig og sikrer en problemfri informationsstrøm mellem systemer fra forskellige leverandører.

Hvordan bruges en OPC -kommunikationsplatform?

OPC leverer flytning af data mellem klienter og servere samt på tværs af forskellige servere. Det er klienten, der bestemmer, hvilke data serveren skal sende eller hente fra underliggende systemer, såsom en PLC. På denne måde kan PLC’er og andet automatiseringsudstyr forbindes til HMI/SCADA-systemer, procesdatabaser og MES/ERP-systemer. Med en OPC kan du nemt få adgang til data i realtid, overvåge alarmer og hændelser og få adgang til historiske data fra forskellige systemer.

Grafikk som viser funksjonaliteten til en OPC-kommunikasjonsplattform.

Vi skelner mellem forskellige OPC-standarder. De klassiske OPC-standarder kaldes OPC DA (Data Access), OPC A&E (Alarm & Events), OPC HDA (Historical Data Access) og OPC XML/CSV/DX (Data Exchange). Dagens OPC-standard, også kaldet OPC UA (Unified Architecture), er platformuafhængig. Dette gør det muligt for serveren at køre på både Apple, Linux og Windows. Der er også mulighed for netværksbaseret kommunikation. 

Opnå bedre kommunikations flow

En OPC er en af ​​de mest almindelige måder at kommunikere inden for industri og automatisering. Ved at bruge en OPC-kommunikationsplatform til at forbinde forskellige enheder, automatiseringsudstyr, procesdatabaser og systemer kan din virksomhed opnå et bedre kommunikations flow. Nem adgang til information via en enkelt kilde giver dig et hurtigere og bedre overblik.

En OPC kommunikationsplatform er en løsning, der passer til alle typer produktionsvirksomheder. Novotek tilbyder flere forskellige OPC-løsninger, herunder markedets førende OPC-kommunikationsplatform: Læs mere om KEPServerEX fra Kepware. Derudover tilbyder vi produkterne OPC Router og OPC Servers & I/O Drivers.

Vores konsulenter hjælper dig med at finde den rigtige måde at implementere OPC i din virksomhed. Se vores forskellige OPC-kommunikationsplatforme herunder.

Vores OPC-løsninger
KEPServerEX

Industri- og automationsbranchens førende kommunikationsplatform.

Læs mere
OPC Router

En platform til hurtig og let dataudveksling i hele virksomheden.

Læs mere