Artikel

OPC connectivity – Udnyt eksisterende udstyr bedre

Med OPC connectivity har du en fælles kommunikationsplatform, som lader dig forbinde enheder fra forskellige leverandører og udveksle data imellem dem.

Digital transformation og industri 4.0 beskriver ofte en ideel produktion, hvor moderne industrielt udstyr og software kommunikerer problemfrit og giver datadrevet indsigt, der kan bruges til at træffe de bedste beslutninger. Men før du kan opnå den nødvendige dataindsigt, er der brug for et grundigt forarbejde for at kunne forbinde forskelligt industrielt udstyr og systemer.

Med smarte fabrikker, IoT-sensorer og webbaseret software kan dette virke som en simpel opgave. I virkeligheden har de fleste produktionsvirksomheder i dag et bredt økosystem af nyt og gammelt udstyr fra forskellige leverandører, som alle har forskellige funktionalitets- og kommunikationskrav. Dette kan skabe “datasiloer”. For at få den nødvendige dataindsigt, skal du først finde ud af, hvordan du kompilerer dine data. En opgave, der kan være udfordrende uden en fælles kommunikationsplatform.

OPC connectivity

Nedenfor beskriver vi forskellige tilgange til at forbinde industrielt udstyr og systemer samt forklarer, hvordan industristandarden OPC kan hjælpe dig med at udnytte dit eksisterende udstyr bedre. Dette er første trin på digitaliseringsrejsen.

Tre forskellige tilgange til bedre connectivity

1. Udskift eksisterende udstyr

Metoden går ud på at fjerne udgået og ældre udstyr og erstatte dem med nyt og moderne. Mange vil gerne gøre dette, men for de fleste produktionsvirksomheder er det ikke en mulighed, fordi omkostningerne er for høje.

Fordele

 • Vær på forkant med teknologier til udstyr som er forberedt til næste generations funktioner.
 • Moderne maskiner og udstyr har ofte bedre ydeevne og lavere energiforbrug.
 • I nogle tilfælde understøttes ældre udstyr ikke længere af leverandøren. Nyt udstyr leveres med fuld support.

Udfordringer

 • Omkostningerne gør en komplet udskiftning urealistisk.
 • Udskiftning af udstyr er tidskrævende: eksisterende udstyr skal fjernes, nyt udstyr skal installeres og medarbejdere skal omskoles.

2. Egenudviklet specialtilpasset løsning

En egenudviklet løsning er udviklet af eksperter i virksomheden, og er specielt tilpasset forretningens behov. Ofte arbejder IT- og OT-teams sammen for at få adgang til de specifikke data, de har brug for.

Fordele

 • Skræddersyede løsninger, der giver dig præcis de data, du har brug for.
 • Interne eksperter kender udfordringerne og ved hurtigt, hvordan de kan løses.
 • Brug af interne ressourcer betyder, at du altid bliver prioriteret til installationer og support.

Udfordringer

 • Skræddersyede løsninger kan være svære at skalere.
 • Efter at udstyret er tilsluttet, er næste trin at visualisere, analysere og udnytte data. Ikke alle teknikere mestrer dette.
 • Egenudviklede løsninger har også brug for vedligeholdelse, fejlfinding og opdateringer, som skal prioriteres løbende.

3. Tredjeparts løsning f.eks. OPC connectivity

Tredjepartsløsninger bruger ofte en tilgang, som involverer integration af alt industrielt udstyr og derefter udvidelse af dataadgangen. Dette er også kendt som “Wrap & Extend”. OPC sikrer sådan en løsning med problemfri kommunikation mellem alt fra det ældste udstyr til de nyeste IoT-enheder.

Fordele

 • Et standardprodukt, der kan installeres hurtigt og nemt uden at stoppe produktionen og giver øjeblikkelig ROI.
 • Bygget til at håndterer ældre protokoller og de nyeste IoT-sensorer.
 • Udviklet af brancheeksperter, der forstår hvilke behov der skal opfyldes.
 • Systemintegratorer kender systemerne godt, og kan enten vejlede dig eller styre projektet, uden at det bliver for dyrt.

Udfordringer

 • Samler store mængder data, hvilket betyder mere belastning på netværket. Mange af disse systemer har derfor edge-baseret processering inkluderet.
 • At have mange tredjepartssensorer kan gøre vedligeholdelsen af ​​systemet udfordrende. Løsningen kan være at få hjælp af en systemintegrator til installation, eller at købe alle sensorer hos én leverandør.

Læs mere om “Wrap and Extend”-tilgangen hos Kepware her.

Sådan vælger du den rigtige løsning

Udført rigtigt kan alle tre af disse metoder give dig den dataindsigt, du har brug for. Det er desuden ikke nødvendigt at vælge en enkelt metode: Du kan udskifte en ældre maskine, der ikke længere understøttes af leverandøren, beholde en velfungerende egenudviklet løsning til en bestemt del af produktionen og implementere et tredjepartssystem for lettere dataadgang i større skala. Det hele afhænger af din virksomheds behov.

Fordelene ved en OPC connectivity løsning

For de fleste produktionsvirksomheder vil en tredjepartsløsning være den hurtigste, nemmeste, billigste og sikreste løsning. Denne metode er bygget på industristandarden OPC og giver dig én enkelt kilde til dataindsamling, overvågning og styring på tværs af alle industrielle enheder, uanset leverandør eller alder.

OPC-kommunikation gør det muligt for dig at udnytte dit eksisterende industriudstyr til at få den dataindsigt, du har brug for – både nu og i fremtiden. Dette er grundlaget for din digitale transformation.


Vil du vide mere?

Peter Grote

Kontakt vores specialist – Peter Grote – for en uforpligtende snak om OPC connectivity.

Flere Insights