MES (Manufacturing Execution Systems) er en samling af løsninger, der sporer og dokumenterer hele produktionsprocessen i realtid. Løsningerne er drevet af indsigt og intelligens fra dataintegration, IIoT, maskinlæring og forudsigelig analyse og muliggør “Lean” produktion. Ved at fusionere den digitale verden med den fysiske produktionsverden kan MES levere omfattende performance management til hele virksomheden.

Hvordan bruges MES?

MES-systemet er placeret mellem SCADA- og ERP-systemerne og giver en automatisk forbindelse mellem de to. Løsningen fungerer på tværs af flere funktionsområder. Her spores og overvåges udstyrets effektivitet (OEE) og andre vigtige præstationsindikatorer såsom nedetid, spild og produktionstal samt den gennemsnitlige tid mellem fejl og reparationstiden på disse (MTBF og MTTR). Alle signaler læses direkte fra udstyret eller via manuelle indgange.

Automasjonspyramiden viser de ulike nivåene av automasjon og digitalisering.

Ved at indsamle og analysere data hjælper systemet med administration af både automatiserede og manuelle operationer. Adgang til denne indsigt gør det muligt for operatører og andre beslutningstagere at identificere forskellige områder, finde årsagssammenhænge og træffe valg, der optimerer driften. Det betyder, at du kan reducere nedetid, spild og vrag samt forbedre maskineeffektiviteten.

Resultatet er bedre udnyttelse af råvarer, udstyr og personale, mere effektiv produktion, lavere produktionsomkostninger, bedre produktkvalitet og hurtigere leveringstider: Alle faktorer, der gør din virksomhed mere konkurrencedygtig.

Flasker på samlebånd. MES brukes ofte i næringsmiddelproduksjon.

Digitaliser din produktion

MES er en digitaliseringsløsning, der passer til alle typer industrier og produktionsvirksomheder, og kan være særligt vigtig i regulerede industrier som fødevarer og lægemidler. Novotek er leverandør af MES-løsninger i hele Europa. I Norge er vores løsninger blevet implementeret på blandt andet Jotun, Mills og Tine.

Novotek tilbyder forskellige, markedsledende løsninger fra GE Digital: Den komplette løsning Proficy Plant Applications samt modulerne Proficy Operations Hub, Proficy Workflow og Proficy Efficiency. Læs mere om MES på GE Digitals websted. Derudover har vi OPC Router.

Vores konsulenter hjælper dig med at finde den rigtige måde at implementere løsningen på i din virksomhed. Se alle vores MES-løsninger herunder

Vores MES-løsninger
Proficy Plant Applications

En komplet modul bassert MES-løsning.

Læs mere
Proficy Operations Hub

Få bedre visualisering af data med Proficy Operations Hub.

Læs mere
Proficy Workflow

Digitaliser manuelle arbejdsopgaver med Proficy Workflow.

Læs mere
OPC Router

En platform til hurtig og let dataudveksling i hele virksomheden.

Læs mere