“Med Proficy iFIX, Proficy Historian og IDUS har vi nu en komplet og moderne løsning til både drift og vedligeholdelse.”

Løsning

  • Operationelt kontrolsystem baseret på HMI/SCADA
  • Historiske databaser
  • Vedligeholdelsessystem

Produkter

  • Proficy iFIX
  • Proficy Historian
  • Idus

Fordele

  • Bedre kontrol og overblik
  • Mere optimal og omkostningseffektiv drift
pictogram checkbox

Arendal kommune investerede i en moderne løsning til drift og vedligeholdelse for at få fuldt overblik og kontrol over vand- og kloaksystemerne. I løsningen finder vi HMI/SCADA-systemet Proficy iFIX problemfrit integreret med historiedatabasen Proficy Historian og vedligeholdelsessystemet Idus.

Håndtering af store mængder data

Arendal kommune har mere end 240 pumpestationer. 187 af disse, samt kommunens vand- og spildevandsrensningsanlæg, er forbundet med det operationelle kontrolsystem Proficy iFIX. Det betyder over 20.000 datapunkter fordelt på fem servere

– Vi stiller selvfølgelig strenge krav til systemer, der skal håndtere så stor en mængde data. Der er ikke mange systemer, der kan klare dette, men vi har nu en meget god løsning, siger Preben Karlsen, systemchef i Arendal kommune.

Med et sådant signalområde er udfordringerne særligt store til håndtering af historie. Proficy Historian fra GE Digital er designet til at håndtere store datamængder uden at påvirke ydelsen. Dette giver driftspersonale og andre medarbejdere hurtig adgang til data til rapportering, trend og analyse. For at sikre let adgang fra nettet til systemerne bruges en Proficy iFIX-terminalserver.

Tæt integration

Problemfri integration af drifts- og vedligeholdelsessystemet betyder, at oplysninger som antal start og stop, nedetid og driftstider automatisk sendes til vedligeholdelsessystemet. Idus er åben og fleksibel med mulighed for at implementere både periodisk og tilstandsbaseret vedligeholdelse. Den stramme integration sikrer effektiv og hurtig adgang til vedligeholdelsesrelaterede oplysninger, funktioner og opgaver. Registreringer og andre opgaver udføres direkte i Proficy iFIX.

Med teknisk ekspertise var Preben Karlsen selv hovedarkitekten bag systemarkitekturen og integrationen mellem systemerne. Han og teamet har udført store dele af konfigurationsarbejdet i både operationscentret og vedligeholdelsessystemet

– Den tætte integration mellem systemerne giver os en række fordele, og bidrager utvivlsomt til optimal og omkostningseffektiv drift. Derudover gør vores tekniske ekspertise os mere uafhængige og giver os et unikt ejerskab af løsningerne, fortsætter Karlsen.

Drifts- og vedligeholdelsespersonale er udstyret med PDA’er for øget fleksibilitet. Her registreres både arbejdsordrer og rapportering af gennemførte opgaver.

– Informationerne kan synkroniseres trådløst og automatisk i Idus, men indtil videre har vi valgt, at synkroniseringen udføres, når PDA’en placeres i en dockingstation, der er forbundet til systemet, slutter Karlsen.

Læs mere om løsningerne
Proficy iFIX

Den mest komplette HMI/SCADA-løsning på markedet.

Læs mere
Proficy Historian

Markedets mest kraftfulde procesdatabase udviklet til produktionsdata.

Læs mere
Idus

Skab overblik og kontrol med et vedligeholdelsessytem.

Læs mere