“Med Excel -pluginet fra Proficy Historian kan jeg nemt oprette mine egne energiforbrugsrapporter.”

Citat fra projektleder hos InBev, Holland.

Løsning

  • Procesvisualisering
  • Energiovervågning

Produkter

Fordele

  • Centraliseret procesovervågning og -kontrol
  • Omkostningsoptimering
  • Historisk analyseværktøj
  • Grundlag for rapportering
pictogram checkbox

Kontrollerer produktionen og overvåger energiforbruget

InBev er en af ​​de største ølproducenter i verden. Med strategien for The World’s Local Brewer opererer InBev i tyve lande i Nordamerika og Vesteuropa. I Dommelen, Holland, producerer det lokale mærke Dommelsch med et volumen på 900.000 hektoliter om året.

Centraliseret processtyring

Overvågning af kritiske procesparametre er vigtig for at garantere høj kvalitet af slutproduktet. Det er også vigtigt, at brygningsprocessen finder sted i realtid med fuld kontrol fra kontrolrummet. Selve processen køres ved hjælp af en PLC, der regulerer ventiler og hardware aktuatorer. HMI / SCADA-softwaren Proficy iFIX fra GE Digital scanner status for 2000 procesparametre i PLC’en og returnerer oplysninger i realtid til operatøren i en grafisk grænseflade. I tilfælde af alarmer får operatøren besked fra systemet og kan tage passende handlinger med blot et par museklik. Med denne indstilling kan processen overvåges løbende og håndteres af kun én person.

Overvågning af energiforbrug

Energiforbrug er en betydelig omkostningsfaktor for den samlede brygningsproces. Vandforbrug, køling, elforbrug og CO2 -tilsætningsstoffer står for det dyreste energiforbrug i processen.

Ved at installere procesdatabasen Proficy Historian kan InBev nu registrere værdien og analysere hvert batch. Proficy Historian -dataserveren er betydeligt hurtigere end tidligere trendmekanismer og giver flere værktøjer til at sammenligne og integrere historiske data i standardrapporter. Ved hjælp af Excel -pluginet kan automatiseringsafdelingen let gennemse procesdata fra Excel og oprette rapporter.

Rapporter baseret på dataanalyse

Datahistorikeren fungerer som grundlag for yderligere dataanalyser. Det viser resultaterne af operatørernes foranstaltninger for bestemte partier og giver en bedre forståelse af, hvordan procesparametre påvirker hinanden.

Med standardrapporter kan denne feedback genereres automatisk eller efter anmodning. Du kan også sammenligne procesparametre for et parti med det såkaldte “gyldne parti” og give feedback om driftsydelsen i realtid.

Opnået resultat

Standardisering af procesovervågning med Proficy iFix har givet et centralt adgangspunkt og minimeret den indsats, der kræves for at kontrollere hele processen. Ved at gemme de kritiske procesparametre i Proficy Historian kan automatiseringsteamet udføre en omkostningsanalyse af effekten af ​​visse procesændringer. Systemet giver en fremragende infrastruktur til batchkvalitet og analyse.

InBev kundecase Levnedsmiddel
Læs mere om løsningerne
Proficy iFIX

Den mest komplette HMI/SCADA-løsning på markedet.

Læs mere
Proficy Historian

Markedets mest kraftfulde procesdatabase udviklet til produktionsdata.

Læs mere