Artikel

Hvordan tilpasses MES-systemer trends i produktionsbranchen?

Hvilke trends findes der i fremstillingsindustien? Og på hvilken måde tilpasses MES-løsninger til disse trends?

MES-løsning trends

Kort om MES-løsninger:

MES-systemer, også kaldet produktionsstyringssystemer, overvåger og sporer hele din produktion. Alt dokumenteres i realtid, hvilket betyder, at du både kan reagere med det samme på en hændelse, men også analysere din produktion over tid. Derudover får du med et MES-løsning en række positive effekter såsom hurtige beslutninger, forbedret OEE og en mere fleksibel fabrik.

Trend 1: OEE er i fokus

Efterhånden som den globale økonomi udvikler sig, bliver OEE, Overall Equipment Effectiveness, stadig vigtigere. Stigende omkostninger til råvarer, energi og transport betyder, at virksomhederne skal blive endnu mere effektive og reducere spild. Hvis vi lever på mindre marginer, er vi nødt til at drive vores produktion mere effektivt for at øge vores omsætning. Dermed bliver OEE et meget vigtig nøgletal for mange producenter.

Med et MES-løsning integrerer du løbende forbedringer i dit daglige arbejde, hvilket igen gør dig mere LEAN. Operatører, der administrerer OEE, har kontrol og overblik over realtidsdata og kan dermed handle hurtigt i tilfælde af problemer. Du kan desuden bruge et OEE-modul til meget mere end at måle lager og lagerplads. For eksempel brugte en læskedrikproducent sin MES-løsning fra GE til:

  • Rotor case study til at ombygge maskiner og processer for at forbedre produktionen
  • Dybdegående kapacitetsanalyser for at optimere planlægning og skemalægning

Trend 2: Ny teknologi kræver gennemsigtighed

I forbindelse med implementering af ny teknologi i virksomheder stilles der større krav til åbenhed mellem systemerne. Dette bliver især vigtigt, når vi taler om OT/IT-integration, implementering af IIoT-enheder og Cloud-lagring.

Derfor bør du vælge standardiseret MES-software, der kan integreres med nuværende og fremtidig teknologi.

Trend 3: Bæredygtighed er vigtigere end nogensinde

Det er ikke kun interne systemkrav, der stiger, men også kravene til grønnere fremstilling. Fremtiden vil kræve, at du måler og reducerer emmissionerne fra din fabrik og dens eksterne påvirkning.

MES giver dig mulighed for at spore og administrere vigtige nøgletal som materialeforbrug, vand, luft, gas og elektricitet.

Trend 4: Kundetilpassede produkter bliver mere og mere almindelige

Ifølge Industry Week og Forrester er e-handel i B2B næsten fordoblet de seneste år, hovedårsagen er muligheden for at tilpasse produkter. Hvordan imødekommer din virksomhed efterspørgslen efter stadig mere avancerede On Demand-produkter?

Vælg softwareløsninger designet til at håndtere en række forskellige arbejdsgange for en mere agil produktion. Undgå specialbyggede arbejdsgange, der er ufleksible, og design i stedet brugervenlige grænseflader, der gør det muligt for virksomheden at tilpasse sig markedet. Med en MES-løsning, der kan håndtere komplekse diskrete processer og hybride arbejdsgange, får du en række fordele:

  • Reduceret opsætningstid
  • Bedre kvalitetskontrol
  • No-code dashboards, hvor du kan indtaste f.eks. PDF-manualer og CAD-tegninger

Kontakt os, så gennemgår vi, hvilke MES-løsninger der er tilgængelige, og hvilket der er bedst for dig!

Skriv til os

Din besked
Flere Insights