Artikel

5 trin til vellykket digitalisering af din produktion

I nutidens digitaliserede verden tales der meget om muligheden for at analysere data. Formålet er ofte at optimere produktionsprocessen – altså at træffe datadrevne beslutninger. Hvad mange dog ikke tænker over er, at der kræves flere grundlæggende faktorer, som skal implementeres, før denne optimering er mulig. For at undgå manuel håndtering og store Excel-ark fyldt med produktionsdata er det nødvendigt at strukturere digitaliseringen.

Nedenfor præsenterer vi en metode med fem konkrete trin, som viser, hvordan du skal gå videre for at få succes i digitaliseringsprocessen.

Digitalisering

1. Connect | Forbind produktionssystemerne til din software

Det første trin til succesfuld digitalisering starter med at forbinde alle dine produktionssystemer og software. Denne forbindelse giver dine systemer mulighed for at kommunikere med hinanden.

2. Model | Modellér data for at skabe kontekst

Efter at forbindelsen er etableret, begynder produktionssystemerne at kommunikere med din software. Data skal dog modelleres, så vi kan forstå konteksten af ​​informationen, såsom hvilken fabrik, linje eller linjedel den tilhører.

3. Store | Lagre data for at få et overblik

For at kunne overvåge og analysere produktionen over tid er det nødvendigt at lagre data. Lagrede data bruges til historisk analyse og prædiktiv kontrol/maskinlæring.

4. Visualize | Visualisér data for brugervenlighed

Dette trin involverer visualisering af data. Visualisering betyder, at den rigtige information præsenteres for den rigtige person, på den rigtige måde. Det betyder mere specifikt, at informationen gøres brugbar ved at være tilpasset brugeren.

5. Optimize | Optimer produktionen med indsigt fra data

En succesfuld implementering af tidligere trin skaber en forståelse af sammenhængene i produktionen. Der kan således tages datadrevne beslutninger for at optimere produktionen. Optimering kan omfatte reduktion af energiforbrug, råvarer, spild og bedre planlægning.

Hvad nu?

Digitalisering er et vigtigt skridt mod mere succesfuld produktion. Reflekter gerne over din virksomheds forhold og identificer din nuværende situation og hvorfor du er der. Er der kommunikation mellem jeres produktionssystemer? Hvis ja, har du de nødvendige værktøjer til at forstå og bruge dine data?

Med automations- og digitaliseringløsninger fra Novotek kan du optimere din produktion. Brug vores digitaliseringshjul til at finde din aktuelle situation og de rigtige løsninger.

Føles det stadig uklart, eller har din virksomhed udfordringer i forhold til digitalisering? Så, kontakt os.
Vi er erfarne eksperter i branchen og hjælper dig gerne med at tage det næste skridt mod digitaliseret produktion. Vores løsninger er baseret på standardprodukter fra verdensledende aktører som: GE DigitalPTC, HighByte og AUVESY-MDT, og er konfigureret til dine behov.

Vil du vide mere?

Navn(Påkrævet)
Jeg vil gerne vide mere om
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Relevante artikler:

Flere Insights