Artikel

7 Myter om versionskontrol

versionskontrol indenfor automation

Versionskontrol og datahåndtering inden for automation

Er man fortrolig med programmering på højt niveau ved man at versionskontrol er et vigtigt værktøj i softwareprogrammering, som er med til at sikre og optimere udvikling og øge fleksibiliteten.

Inden for automatiseret produktion er udfordringen først for nylig blevet relevant. Det til stadighed stigende tidspres og de øgede omkostninger tvinger virksomhederne til at opretholde en høj produktionstilgængelighed, minimere nedetid og foretage evt. genopretning så hurtigt som muligt.

Ændringer til kontrolenheder som PLC’er kan hurtigt føre til nedetid eller spild hvis der opstår programmeringsfejl. Der er derfor et reelt behov for overvåge, spore, sammenligne og sikkerhedskopiere ændringer til PLC’er.

På trods af dette, er mange produktionsledere og medarbejdere skeptiske over for introduktionen af versionskontrol eller datahåndteringssystemer.

Den manuelle tilgang kan meget vel have virket i årevis, selvom man reelt ikke vidste om data var sikre og de var samtidig spredt på tværs af forskellige styringsværktøjer.

Det man glemmer, er at både antallet af personer som foretager ændringer, og af enheder stiger støt over tid, hvilket resulterer i mere data og dermed et større potentiale for fejl.

Et stort sammenbrud og det medfølgende unødvendige spild af tid og penge kan blive en brat opvågning. Her vil det blive tydeligt at udelukkende at stole på manuel versionskontrol er kortsigtet og at et versionskontrolsystem hurtigt vil betale for sig selv.

White Paper

Dette white paper fra AUVESY-MDT tager fat på de syv mest almindelige myter og misforståelser omkring versionskontrol og datastyring i det nuværende teknologiske klima:

  1. Versionskontrol er unødvendig – vores produktionsanlæg har kørt uden denne form for softwaresupport i årevis.
  2. Implementering af et versionskontrolsystem er risikabelt og dyrt.
  3. Et versionskontrolsystem bruges primært til at strømline den eksisterende arbejdsstyrke.
  4. Vores nuværende versionskontrolstrategi gør arbejdet – mere software betyder bare mere træning.
  5. Et homogent automatiseringsmiljø er påkrævet.
  6. Versionskontrol kan kun fungere effektivt, når der ikke er eksterne leverandører involveret.
  7. Sikkerhedskopiering og versionskontrol er som æbler og appelsiner.

Der er et stort udvalg af løsninger tilgængelig for dig som bruger indenfor versionskontrol til automation. Dette white paper vil hjælpe dig med at vælge den mest praktiske og fordelagtige mulighed tilgængelig på markedet.

White paper: 7 myter om versionskontrol
7 Myter om versionskontrol

Download dette White Paper og bliv klogere på om et versionskontrolsystem er noget for jer.

Flere Insights