Artikel

3 måder at bygge et Unified Namespace (UNS) med Intelligence Hub

Der tales mere og mere om Unified Namespace (UNS), ofte i forbindelse med spørgsmålet: Er HighByte Intelligence Hub en UNS-løsning? Svaret på det spørgsmål er, at det afhænger. Vi ser typisk tre muligheder i implementering af UNS, hvoraf HighByte Intelligence Hub er en vigtig del af alle tre. Hovedsageligt fordi det både giver adgang og struktur til UNS eller fungerer som UNS.

Highbyte Unified Namespace

Mulighed 1: Byg Unified Namespace med en MQTT-mægler

Den mest udbredte Unified Namespace-arkitektur er at konstruere UNS med en MQTT-mægler. Data publiceres til UNS fra flere systemer i en Topic-struktur, som normalt følger ISA 95 og er struktureret efter: Enterprise/Site/Area/Line/Cell.

Alle systemer publicerer data til MQTT-mægleren, når der er en ændring. De systemer, som skal bruge data, abonnerer på relevante data og modtager opdateringer fra mægleren, når der foretages opdateringer.

Fordelene ved MQTT-mæglerens Unified Namespace-arkitektur inkluderer gennemsigtighed, abonnement på data og en ISA 95-struktur af offentliggjorte data. Udfordringerne med MQTT-mæglerens UNS-arkitektur er dels behovet for logisk at strukturere data til ISA 95 Topic-strukturen, og dels manglende understøttelse af MQTT i mange systemer, der skal publicere data til UNS. Disse udfordringer løses dog ved at kombinere MQTT-mæglerens UNS-arkitektur med HighByte Intelligence Hub.

Intelligence Hub kan opsamle data fra flere kilder, kompilere data i henhold til ISA 95-strukturen og offentliggøre oplysningerne til UNS i MQTT-mægleren. Intelligence Hub kan også bruges til at abonnere på data i UNS og derefter publicere dem til systemer, der har REST, SQL og OPC. På denne måde fungerer HighByte Intelligence Hub som en gateway til UNS og transformerer effektivt data til MQTT-mægleren.

En grafisk visning af, hvordan Highbyte Intelligence Hub kan kombineres med MQTT Broker/Unified Namespace
UNS MQTT broker

Mulighed 2: Brug Unified Namespace til OT-data udgivet til en datasø

At sende OT-data til en datasø til analyse og samtidig gøre data tilgængelige for alle i organisationen kræver strukturering og oprettelse af kontekst, hvilket typisk er Unified Namespace.

Der er flere udfordringer, når alle dine systemer skal publicere data direkte til skyen, den ene er, at systemerne ikke understøttes eller ikke er optimeret til at blive integreret med f.eks. Azure eller AWS. I andre tilfælde ligger realtidsdata i ét system og kontekst i et andet. Der er heller ingen nem måde at standardisere data fra én fabrik, endsige fra flere fabrikker.

HighByte Intelligence Hub er en perfekt løsning til denne type UNS. Med modellerne i Intelligence Hub konsolideres data og standardiseres til kontekstualiserede informationsobjekter. Derudover tillader Flows i Intelligence Hub data at flyde til et bestemt sted i datasøen eller Cloud-mægleren.

En grafisk visning af, hvordan HighByte Intelligence Hub kan bruges med UNS i en datasø
UNS datasø

Mulighed 3: Opret en Unified Namespace-integrationshub

Den sidste UNS-løsning bruges, når det primære mål er at integrere flere systemer ved hjælp af Unified Namespace. Her kan HighByte Intelligence Hub bruges som en Unified Namespace integrationshub. Intelligence Hub opretter forbindelser til alle kildesystemer, indtager data fra dem og standardiserer og kontekstualiserer data. Data laves derefter til informationsobjekter, der er specielt designet til brugerne.

Intelligence Hub har en brugervenlig grænseflade, der er designet til OT brugere. Behovet for tilpasset programmering er elimineret, da det er enkelt at oprette forbindelse til de eksisterende IT/OT systemer.

En grafisk visning af, hvordan HighByte Intelligence Hub kan kombineres med Unified Namespace i en integrationshub
Unified Namespace integrationshub

HighByte Intelligence Hub

Den første industrielle DataOps- og UNS-løsning skabt specielt til OT- og automationsteams.

Læs om HighByte Intelligence Hub
Hvad er Unified Namespace?

For dig, der ønsker en uddybende beskrivelse af konceptet, kan du læse vores Whitepaper om Unified Namespace. Her kan du blandt andet læse om:

  • Hvad er UNS?

  • Hvad er fordelene ved UNS?

  • Hvad er forskellen i forhold til den traditionelle model

Flere Insights