Artikel

Kom i gang med højtydende HMI

Ifølge undersøgelser indsamler 90 % af virksomhederne industrielle data, men kun 30 % analyserer disse data. Endnu færre, kun 2 %, handler ud fra oplysningerne. Når der bruges så mange penge på at indsamle data, hvorfor er organisationerne så ikke bedre til at udnytte dem? 

Svaret kan være enklere, end man tror. Selvom virksomheder indsamler store mængder data, er disse data ofte ikke tilgængelige på en måde, der er nem at fortolke. Heldigvis er dette en barriere, vi hurtigt kan begynde at fjerne. I de fire trin nedenfor viser vi, hvordan højtydende HMI kan gøre vigtige, databaserede oplysninger let tilgængelige. 

HMI-SCADA tablet

Trin 1:
Saml holdet

Højtydende HMI-projekter med høje ibrugtagningsrater har et fælles træk: De inddrager de vigtigste interessenter tidligt i projektet. Dette hjælper med at fastlægge de fælles udfordringer, udforske de bedste muligheder, forberede krav og teste brugergrænseflader. Sørg for at inkludere operatører i dette team, da de er afgørende for et vellykket program. 

Trin 2: 
Hav en workshop-tilgang i dine evalueringsprocesser

Det er ikke nok at samle en gruppe interessenter, brainstorme og derefter afslutte mødet. Dine interessenter bør have forberedte kontrolpunkter til evalueringen for at opnå de bedste resultater. Disse kontrolpunkter er afgørende for, at interessenterne kan føle sig som en del af forløbet, gøre opmærksom på anliggender tidligere i programmet og sikre, at der er stor sandsynlighed for enighed.

Trin 3:
Dokumentér og del mere

Skriv alting ned! Det er et enkelt råd men alligevel et trin, som mange overser. Dokumentation af beslutninger og lærings- og arbejdsplaner er afgørende krav, når man skal tilpasse teamet og holde hinanden ansvarlige.  

Trin 4: 
Gå efter de nemme løsninger

I begyndelsen af et projekt er der ofte en løftet stemning. Men når kerneteamet bliver trukket tilbage til deres daglige opgaver, kan dette være svært at opretholde. En effektiv måde at holde alle fokuseret i det lange løb er at inkludere milepæle i form af nemme løsninger i din projektplan. De gør holdet motiveret til at fortsætte og viser din fremtidsvision.

Når det gælder design af højtydende HMI-skærme er der en række nemme forbedringer. Nedenfor ses syv muligheder, der er nemme at implementere, men gør en enorm forskel. 

HighPerformanceHMI UserInterface
Klare, veldesignede, højtydende HMI-skærme kan hjælpe operatører til at se procesproblemer øjeblikkeligt.

7 enkle metoder til at komme i gang med High Performance HMI

 • Erstat datalinks med målere
  Et billede siger mere end tusind ord. I stedet for at bede operatører om at linke til data et andet sted, skal du gøre det nemt for dem hurtigt at visualisere, hvad der kræver opmærksomhed. 
 • Vis populære objekter
  Tal fortæller ikke altid hele historien. Ved at spore tendenser kan du hurtigt se, hvad der kan forbedres eller forværres over tid. Dette vil have indflydelse på operatørernes handlinger både umiddelbart og på lang sigt. 
 • Opdater rørføring/andre PID-elementer
  Illustrationer, der viser en realistisk efterligning af rørføring og andre systemelementer, kan gøre det vanskeligt for operatørerne at isolere problemer hurtigt. Gør visningerne enklere og sørg for, at de nøjagtigt viser udstyrets aktuelle tilstand. 
 • Fjern distraherende visuelle elementer
  Dette omfatter gradueringsfarve, animationer og blinkende objekter. Disse designelementer distraherer operatøren, da øjnene tiltrækkes af dem i stedet for det, der kræver opmærksomhed. 
 • Tilføj eller skift baggrundsfarve for at øge kontrasten
  Vores øjne er trænet i at se efter kontraster. Ændring af baggrundsfarven på en skærm kan forbedre det menneskelige øjes evne til at behandle visuelle oplysninger. 
 • Saml procesområder på et kort
  Gør det nemt for dit team at se relaterede processer ved siden af hinanden, selvom de er adskilt i din løsnings fysiske fodaftryk. 
 • Ensartede skrifttyper, enheder og navngivningskonventioner
  Ensartethed er vigtig ved behandling af visuelle oplysninger. Dette er en enkel løsning, der hurtigt kan gøre det lettere for operatørerne at fokusere på det, der er kritisk. 

Denne artikel blev oprindeligt skrevet af Aaron Knight. Den kan læses på GE Digitals hjemmeside >>

Er du klar til implementering af højtydende HMI?

Flere Insights