Artikel

Hvad er IIoT?

Begrebet IIoT – Industrial Internet of Things – har været meget brugt i industrien i de senere år, især i forbindelse med digital transformation. Hvor kommer begrebet fra, og hvad betyder det?

IIoT

IIoT, The Industrial Internet of Things, også kendt som “The Industrial Internet” eller det industrielle internet, betegner det netværk, der forbinder industrielle enheder sammen, – fra hver sensor på maskiner i et anlæg, til hele virksomhedens softwaresystemer. Resultatet er systemer, der kan overvåge driften og indsamle, udveksle og analysere industridata. Med ny indsigt kan industrivirksomheder træffe hurtigere og bedre beslutninger.

Ved at kombinere maskine-til-maskine kommunikation med industriel dataanalyse har IIoT ændret den måde, industrivirksomheder opererer på. Dette involverer f.eks. adgang til produktionsdata i realtid for at identificere yderligere kapacitet i anlægget, AI, der kan opdage fejl i maskiner og udstyr før nedbrud, eller for at accelerere udviklingen af ​​nye produkter ved at sende data tilbage til produktdesigncyklussen. Mere optimal produktion, reduceret nedetid og hurtigere “time to market”, betyder, at IIoT kan give betragtelige forretningsresultater i form af reducerede omkostninger og øgede indtægter.

Hvem opfandt begrebet IIoT?
GE, General Electric, kom med begrebet IIoT mod slutningen af ​​2012. Med mange års erfaring inden for både teknologi og industriindustrien, leverer GE kraftfulde IIoT-løsninger under sloganet “Putting Industrial Data to Work”. Vi hos Novotek er GE’s partner, og hjælper dig i gang med din digitale transformation med løsninger fra GE Digital.

The Industrial Internet vs. Internet of Things

IIoT og IoT er begge baseret på at forbinde udstyr og software ved hjælp af internettet, men anvendelsesområderne er meget forskellige. IIoT bruges i industrien, hvor maskiner og enheder er forbundet i industrier som olie og gas, energiproduktion og sundhedspleje. I tilfælde af systemfejl eller uplanlagt nedetid er risikofaktoren højere, og kan i visse tilfælde føre til farlige eller livstruende situationer.

IoT omfatter hovedsageligt enheder på forbrugerniveau, såsom fitnessure, der måler puls, smarte husholdningsapparater eller smarte hjemmesystemer, såsom Google Home. De er funktionelle og kan give bekvemmelighed, men skaber normalt ikke nødsituationer, hvis der skulle opstå nedetid.

Et eksempel på IIoT er digitale tvillinger (en digital kopi af fysisk udstyr), som “fortæller” operatører, hvordan de kan optimere produktiviteten eller opdage fejl, før de opstår. Dette kan potentielt spare virksomheder for milliarder årligt. Et eksempel på en IoT-løsning er smarte køleskabe, der registrerer indholdet, og bestiller mælk og æg til dig via internettet, inden de løber tør.

IIoT vs IoT

Hvordan investerer man i IIoT-løsninger?

Der findes et bredt udvalg af IIoT-løsninger med forskellige anvendelsesområder. Inden du investerer i en IIoT-løsning, bør du kortlægge, hvilke områder i virksomheden, der har størst behov for digitalisering.

Se, hvor du er på digitaliseringsrejsen: Digital transformation i 7 trin

  • MES, Manufacturing Execution System, gør det muligt at digitalisere hele produktionsanlægget med indsigter, der optimerer dine processer. Det sker blandt andet med overblik over produktionskapacitet og udstyrseffektivitet i realtid. Læs mere om MES her.
  • AI og Machine Learning giver dig adgang til avanceret dataanalyse, som giver dig mulighed for at opdage mønstre og afvigelser tidligt. Disse indsigter kan bruges til at optimere produktionen. Læs mere om AI og Machine Learning her.
  • Næste generation af HMI/SCADA kan hjælpe operatører med at træffe smarte operatørbeslutninger baseret på data. Data visualiseres via High Performance HMI for hurtigere respons. Læs mere om HMI/SCADA her.

Er du klar til at accelerere din IIoT-rejse?

Med flere og flere tilsluttede maskiner, systemer og enheder stiger mængden af ​​data med en enorm hastighed. Med adgang til disse data får du værdifuld indsigt, som kan bruges til at optimere produktionsprocesser og nå nye niveauer af effektivitet, produktivitet og ydeevne. Konkrete resultater, vi ser hos vores kunder, omfatter øget kapacitet, reduceret nedetid, kortere leveringstider og forbedret sporbarhed.

Uanset om du allerede er ved at implementere IIoT-løsninger, eller ønsker at starte digitaliseringen, kan vi hjælpe dig i gang eller nå næste skridt.

Flere Insights