Artikel

De 5 vigtigste udfordringer i fremstillingsindustrien

Produktionsudfordringer

Industrielle produktionssystemer bliver stadig mere komplekse, og det bliver stadig sværere for vedligeholdelsesingeniører og fabriksledere at holde fuld kontrol over automatiseret produktion. Find ud af, hvordan du kan reducere risikoen for nedbrud, og opstil enestående kvalitets- og sikkerhedsstandarder.

Anlægsledelse i industriel automation

At drive hele et industrianlægs produktionsproces på en fejlsikker måde til enhver tid er grundlaget for maksimal produktivitet og økonomisk succes. Men der er masser af ting, der kan komme i vejen, især når det kommer til fuldt og delvist automatiserede systemer.

1. Overvindelse af råstofmangel og forsyningsflaskehalse

De seneste politiske og økonomiske kriser kombineret med stigende produktionsomkostninger har medført mangel på råvarer, knaphed på produktionsressourcer og flaskehalse i forsyningskæden. Mindre produktionsserier med krympende batchstørrelser betyder, at maskiner skal genmonteres oftere, end de plejede. Disse omstændigheder accelererer tendensen til mere individualiseret produktion, helt ned til partier af én.

Mere fleksibel eftermontering af anlæg

Hvis du vil minimere nedetid og maksimere produktionsrentabiliteten, skal dine maskinskift være gnidningsfrit og nemt. Dette kræver et anlægsstyringssystem, der kan gemme og genindlæse en fabriks status med blot et par klik. octoplant fra AUVESY-MDT er en optimeret løsning, der giver dig mulighed for at dokumentere og ombygge et helt anlæg med et tryk på en knap, uanset producent. Dette sikrer maksimal smidighed og fleksibilitet.

2. Hold styr på stigende kompleksitet

Industrielle anlæg, uanset industri, har aldrig haft så mange feltenheder og sensorer, SCADA-systemer, PLC’er og robotter. Utallige IoT-komponenter betyder også en eksponentielt voksende mængde data. Den ubarmhjertige fremmarch af automatisering og digitalisering i smarte fabrikssystemer kan være en stor datahåndteringsudfordring, især når enheder kombineres fra forskellige producenter og systemer. Dette skyldes heterogeniteten af ​​automatiserings- og bussystemer, såvel som de mange forskellige softwareapplikationer, der skal være gensidigt kompatible.

Fuld gennemsigtighed, uanset enhedsstatus

Med den brugervenlige dataanalyse sikres optimal datakonsistens på tværs af hele automatiseringsøkosystemer og letter ligetil datahåndtering. Vi understøtter branchens bredeste udvalg af understøttede enheder fra alle branchens etablerede producenter. Brug vores database til at finde ud af, hvor omfattende denne kompatibilitet er.

3. Undgå længerevarende produktionsstop

Nedbrud er den alvorligste trussel mod produktiviteten, fordi et system, der ikke kører, koster mange penge fra det øjeblik, det går galt. Produktionsvirksomheder gør derfor alt, hvad de kan for at forhindre nedetid eller, hvis det sker, for at holde det så kort som muligt. Gendannelse af katastrofer med et enkelt klik kan kun opnås med klar fabriksstyring og automatiserede sikkerhedskopier.

Kan du hurtigt identificere den rigtige systemkonfiguration og se, hvilke ændringer der blev foretaget hvornår og af hvem? Hvis det er tilfældet, kan vedligeholdelsespersonalet nulstille produktionsanlæg eller individuelle maskiner meget hurtigt og målrettet, hvis der sker noget uheldigt.

Gendan trygt et anlægs seneste driftsstatus

octoplant giver dig mulighed for at nulstille et system til dets seneste driftsstatus. Den anvender også forskelsanalyse til at registrere eventuelle firmwareopdateringer, der er blevet installeret i baggrunden. Og det producerer dokumentation, der gør det muligt at logge og analysere fejl i retrospekt.

Udfordringer i fremstillingsindustrien

4. Opdag sårbarhed i OT-sikkerheden og forebyg cyberangreb

Operationel teknologi (OT) er et stadig mere populært mål for cyberangreb. Angribere går ind på industrianlæg og forstyrrer produktionsprocesser ved hjælp af kneb som ransomware.

En enhedsbeholdning som en del af en omfattende sikkerhedsstrategi hjælper med at identificere sårbarheder og lukke sikkerhedshuller. Målrettet trusselsbeskyttelse registrerer risici inde i anlægget og slår alarm i tilfælde af uønskede indgreb og ændringer udefra.

Stop Malware

octoplant kan forhindre skader ved selvstændigt at sammenligne status for firmware- og driverversioner med producentens databaser. Softwaren registrerer også patches og opdateringer, der er blevet anvendt utilsigtet, og som kan indeholde skadelig kode.

5. Revision og overholdelse

Der er et væld af dokumentationspligter og overholdelseskrav at opfylde, hvilket ofte ikke er let. Ved revision kræves omfattende dokumentation. I nogle brancher skal man kunne bevise, hvornår der er sket ændringer og ansvarsspørgsmål skal behandles. Så er der alle de forskellige internationale certificeringer at overveje.

Procesteknisk produktion, såsom den, der involverer kemikalier, lægemidler eller fødevarer, kan også være særligt udfordrende, ligesom kritisk infrastruktur. Datagennemsigtighed og manipulationssikre optegnelser er afgørende i begge tilfælde. Den slags optagelser er også velegnede til intern overvågning og til at optimere et anlægs produktion.

Understøttelse af revisionssporprocesser til kvalitetssikring

octoplant gør det muligt for virksomheder at opfylde alle deres lovgivnings- og overholdelseskrav og være klar til næste revision. Det skyldes, at løsningen understøtter revisionssporprocesser til kvalitetssikring og opfylder de bevisforpligtelser, som tilsynsmyndigheder og kunder stiller.

Hvordan imødegår du udfordringerne i fremstillingsindustrien?

WHITE PAPER: Forebyg produktionsnedetid effektivt ved at overvåge intelligent

Få svar på disse spørgsmål:

  • Hvordan kan produktionsledere forhindre afbrydelser i komplekse miljøer?
  • Hvilke moderne softwarefunktioner kan hjælpe med at forhindre eller hurtigt eliminere datatab, nedetid og fejlkonfigurationer?
  • Hvordan fremskyndes onboarding og problemløsning ved at dokumentere aktiver og processer centralt for alle involverede?
  • Hvordan hjælper octoplant med at automatisere, overvåge og beskytte moderne produktionssystemer?
Undgå nedetid i produktionen effektivt ved at overvåge intelligent

Bliv klogere på hvordan du kan imødegå udfordringerne i fremstillingsindustrien.

Flere Insights